Ti-Ti Nallen Talo

tititalo

Ti-Ti Nalle perheineen asustaa Ikaalisten Kylpylän alueella Kyrösjärven rannalla noin 1000 neliön vanhassa, ihanassa hirsitalossa! Talossa on parikymmentä huonetta kaikille perheen touhuille sekä tietenkin vieraille. Talo on rakennettu siten, että myös liikuntarajoitteiset  vieraamme pystyvät vierailemaan huoneissa esim. pyörätuolin kanssa. Talossa on invahissi, jolla myös lastenvaunujen kanssa liikkuvat pääsevät vaivatta Talon yläkertaan.

Kesäisin Talon alakerrassa on avoinna noin 60 vieraan Ti-Ti Nallen Kaffila. Kahviosta saa kahvin, teen, juomien sekä leivonnaisten ja sämpylöiden lisäksi myös suosittua Isoäitinallen nakkisoppaa!

Nallet tavattavissa oheisissa esiintymistilaisuuksissa sekä aina kodissaan Talon aukioloaikoina!


Huone Ti-Ti ja Tau

TI-TIN, TAUN, Ti-RI VAuvan ja Triolin LEIKKIHUONE

Heti sisään tullessasi löydät oikealta oven pikkunallejen huoneeseen. Huone on sekaisin leikkikaluista, kuten lasten huoneet yleensä. Isoäitinallen lukeman iltasadun jälkeen pikkunallet kömpivät lämpimiin puisiin vuoteisiinsa. He vetävät omilla kuvillaan varustetut peitot korvia myöten ja näkevät unia tulevan päivän rytmiseikkailuista. Myös pikkuinen Ti-Ri Vauva on saanut oman vuoteensa Nallejen kodin lastenhuoneeseen. Ti-Ri Vauvan vuoteen yllä roikkuu paljon lapsilta saatuja tutteja. Myös Nalleperheen uusin tulokas, tyttönalle Trioli, tanssahtelee keltaisessa mekossaan pikkunallejen huoneessa.

 

Ti_ti_talo_tuttiseina


Nikkarointihuone

ISÄNALLEN NIKKAROINTIHUONE

Isänallen mieluisin paikka Elämystentalossa on nikkarointihuone. Siellä myös Ti-Ti Nalle viihtyy ja voit liittyä heidän seuraansa naulaamaan ja nikkaroimaan vaikkapa rytmikapuloita. Isänalle käyttää yhä perinteisiä höyläpenkkejä. Isänallen nikkarointihuone on esimerkki suomalaisesta korkealuokkaisesta puutyö-perinteestä. Ti-Tin ja Taun viehättävät kokopuiset sängytkin ovat syntyneet Isänallen taitavissa käsissä.


Taiteilijahuone

ÄITINALLEN TAITEILIJAHUONE

Äitinalle on varannut taiteilijahuoneeseensa maalausvälineitä myös Talossa vieraileville. Sieppaa essu naulakosta ja toteuta itseäsi värien ja pensseleiden avulla. Saat taideteoksesi mukaasi muistoksi käynnistäsi. Äitinalle tarkkailee Ti-Ti:n, Taun, Ti-Ri vauvan ja Triolin touhuja lattiassa olevan ikkunan kautta, josta on hyvä näköyhteys pienten omaan huoneeseen. Kurkista ikkunasta Äitinallen tapaan ja tunne vatsanpohjassa pieni jännitys, kun huomaat olevasi korkealla. Ikkuna on turvallinen ja kestää hyvin seisomisen.

Ti_ti_talo_maalaushuone


TURVALLISUUSHUONE

Turvallisuushuoneessa voit tutustua liikennemerkkeihin, palomiehen varusteisiin ja paloauton nokkavesipumppuun. Turvallisuushuoneessa pyörii myös Ti-Ti Nallen Turvallisuus 2 -DVD.
Ti-Ti Nallen Talo tekee yhteistyötä Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa.


Musiikkihuone

MUSIIKKIHUONE

Musiikkihuoneessa voit tuottaa itse mieleistäsi musiikkia. Isoisänalle on kerännyt sinne mielenkiintoisia soittimia. Huoneessa voit tutustua erilaisiin rytmisoittimiin ja siellä saat itsekin soitella Ti-Ti –rytmejä.


Tarinahuone

TARINAHUONE

Ti-Ti ja Tau Nalle kiipeävät monta kertaa päivässä yläkertaan tarinahuoneeseen. Yleensä Isoäiti istuu keinutuolissa ja lukee valitsemaansa hauskaa ja opettavaista tarinaa pienokaisille. He toivottavat myös Sinut tervetulleeksi istumaan omaan pieneen keinutuoliin, seinänvierustoilla sijaitseville penkeille tai ihanan upottavaan punaiseen tarinapesään. Tunnelmaa riittää, sillä huoneessa on Isoäidin itsensä kutomat räsymatot sekä hänen keräämiään vanhoja muistoja herättäviä esineitä. Huoneesta löytyy myös käsinukkeja ja päähineitä monenlaisia jänniä tarinoita varten.


Puuhahuone

PUUHAHUONE

Puuhahuoneessa voit tulla tanssimaan nallejen kanssa esiintymislavalle ja kurkata itseäsi tv:stä. Jos oikein tarkasti kurkistat kakluuniin, voit tavata Taneli Hiiren. Puuhahuoneesta löytyy myös liikennemerkkiseinä, josta voit opetella tunnistamaan liikennemerkkejä.

Riitta pitää usein talossa ollessaan tässä huoneessa lasten kanssa LASTEN OMIA KONSERTTEJA, joissa lapset pääsevät tutustumaan mikrofoniin ja esiintymään lavalle, jolloin huomaatkin olevasi televisiossa!! Esiintymislavan kattoa koristaa oikeat Ti-Ti sateenvarjot.

Ti_ti_talo_puuhahuone


MUUT HUONEET

Piilopaikka

Salapaikka, jota ei aikuiset kyllä ainakaan kovin helposti löydä!
Missähän päin taloa se mahtaa olla?? Pienenä vinkkinä: kurkkaa rappusten alle.. :)

Sokkelohuone

Uskallatkos lähteä sokkelohuoneen vietäväksi? Huoneessa voit nauttia erilaisista pienistä elämyksistä ja jostakin sokkelohuoneen perältä löydät Ahdin, joka vartioi nallejen kotia. Matkan varrella voit kovasti pomppimalla saada jännittäviä valoja loistamaan…

Kaiku-ukon huone

Kaiku-ukon huone

Kaiku-ukko asuu hänelle nimetyssä huoneessa ja hän tulee tapaamaan lapsia. Kerropa oma nimesi Kaiku-ukolle, niin hän vastaa hetken mietittyään. Kaiku-ukon luokse ovat Isoäiti- ja Isoisänalle säästäneet erilaisia työvälineitä nuoruusvuosiltaan. Joukossa on myös mukana ihastuttava aarrearkku – joka lienee rantautunut aikoja sitten Kyrösjärven rantaan… Mahtaakohan se kätkeä sisäänsä muistoja Isoisänallen matkoista kauas maailmalle orkesterinsa kapellimestarina.

Hiljaisuushuone

Nikkaroinnin ja musiikin äänten jälkeen on mukava rauhoittua hiljaisuushuoneessa. Ympäröivät äänet ja melu jäävät taakse ja voit ”kuunnella hiljaisuutta” ja sammuttaa vaikkapa valot, jotta kuulet omat ajatuksesi. Mitä kuuluu hiljaisuudesta?

Invahissi

Talosta löytyy myös invahissi, joka mahdollistaa pyörätuolilla liikkumisen Talossa. Muutenkin olemme pyrkineet tekemään parhaamme, että sekä liikuntarajoitteiset, että kuulo- ja näkövammaiset vieraamme saisivat myös nauttia nalleperheen kodista.

Ti-Ti Nallen esikoulu

Ti-Ti Nalle on esikouluikäinen ja nyt hän on saanut ihka oman esikouluhuoneen! Sinne ei Ti-Ri Vauva saa tulla sotkemaan. Esikouluhuoneessa voi väritellä, tehdä tehtäviä ja opetella keskittymistä tulevaa koulun alkua varten.

 


Lisätiedot:

Ti-Ti Nallen Talo
talo@titinalle.fi
Puh. 040 580 0073

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Ti-Ti Nallen talo Oy

Wegeliuksenkatu 5
39500 Ikaalinen
Katso kartalla
Puh. Talon aukioloaikoina
040 736 6339

Talon toimisto
ma-pe 8.00-16.00
GSM: 040 580 0073
talo@titinalle.fi

Aukioloajat

Kevät 2016

Ti-Ti Nallen Talo on avoinna
joka lauantai klo 12.00 - 17.00.

Vapputohinat
la 30.4. kello 12-17.

Nalletalon Kaffila ei ole talvikaudella auki.

Nalletalon kesäkausi 10.6.-13.8.
Talo avoinna joka päivä 11-18.

Riitta-päivät kesällä 2016
la 9.7, ti 12.7, ti 19.7, ti 26.7, la 6.8, ti 9.8.
Muutokset mahdollisia!

Lämpimästi tervetuloa!

Ps. Varaa Talo omaan käyttöösi, vaikka syntymäpäivien järjestämiseen!

Rannekkeiden hinnat

13 €/hlö
12 €/hlö, kun seurueessa on vähintään 4 henkilöä

2 päivän ranneke 21 €/hlö

Alle 2-vuotiaat veloituksetta.
Rannekkeet ovat voimassa koko päivän.

Ti-Ti Nallen kesäkonserttilipulla saat 20% alennuksen Ti-Ti Nallen Talon sisäänpääsymaksusta 13.8.2016 asti.


TI-TI NALLEN KESÄKONSERTIT

la 16.7.2016 kello 15.00 Ikaalisten Kylpylän Maininkisalissa. Lisätiedot täältä!
la 30.7.2016 kello 15.00 Ikaalisten Kylpylän Maininkisalissa. Lisätiedot täältä!

 

Löytötavarat

Kadonneita tavaroita voi tiedustella Ti-Ti Nallen Talon Puodista, Talon aukioloaikoina numerosta 040 736 6339 tai toimistosta (ma-pe 8.00-16.00) numerosta 040 580 0073.

Ti-Ti Nallen Puoti

Ti-Ti Nallen Puodista hankit pääsylippujen lisäksi mukavia matkamuistoja ja tuliaisia. Puodin monipuolisiin valikoimiin kuuluu mm. vaatteita, kirjoja, palapelejä, CD:itä, DVD:itä, leluja ja tietenkin pehmonalleja.

Nyt voit ilahduttaa ystävääsi myös lahjakortilla Ti-Ti Nallen Taloon tai ostoksille Nalletalon Puotiin!

Puoti on avoinna Talon aukioloaikoina. Tiedustelut Talon aukioloaikoina numerosta 040 736 6339 tai Ti-Ti Nallen Talon toimistosta (ma-pe 8.00-16.00) numerosta 040 580 0073. Äitinalle puodissa