Isoäitinalle

IsoäitinalleISOÄITINALLEN nuottiarvo on kokonuotti tai puolinuotti. Hän kulkee hitaasti eteenpäin TAA-AA -askelin, niinkuin Isoisänallekin. Mutta kun Isoäitinalle on väsynyt, hän kulkee eteenpäin TAA-AA-AA-AA -askelin. Eli vielä hitaammin.

Kun Isoäitinalle oli nuori, hän kirjoitti paljon runoja. Tavatessaan Isoisänallen, hän kirjoitti runon tuosta komeasta nallesta, joka vei hänen sydämensä heti ensisilmäyksellä.

Kun Isänalle syntyi, heräsi Isoäitinallen kiinnostus tarinoihin. Isänalle ei saanut unta iltaisin, niinpä Isoäitinalle alkoi kertomaan hänelle tarinoita. Yleensä nuo sadut kertoivat Hirsimetsästä ja sen eläimistä, seikkailuista ja myöhemmin vanhoista tavaroista kuten rukeista, värttinöistä ja kangaspuista…

Ti-Ti, Tau, Trioli ja Ti-Ri Vauva rakastavat Isoäitinallen tarinoita, joita hän kertoo useasti pikkunalleille omassa tarinahuoneessaan Talon yläkerrassa. Jopa Ti-Ri Vauva unohtaa tutin lupsuttamisensa ja kuuntelee lumoutuneena Isoäitinallen tarinoita.

Isoäitinalle ja Isoisänalle ovat Isänallen vanhempia. Äitinallen vanhemmat asuvat samassa Hirsimetsässä, mutta hiukan kauempana Kaaritiellä.

Kuuntele alta Isoäitinallen laulu

TI-TI Nallen tarina

Ti-Ti Nalle on jo yli 25 vuotta ilahduttanut lapsiperheitä ympäri Suomen maan! Nallejen iässä se tarkoittaa noin 6 vuotta. Keväällä onkin edessä Ti-Ri Vauvan Synttärit konserttikiertue. Niin se aika rientää; eipä olisi uskonut aikoinaan, että saan tehdä ihanaa työtä lasten parissa Sibelius-Akatemian aikana syntyneen pikkunalleni kanssa vuodesta toiseen!! Kaunis kiitos siitä teille kaikki fanit!

Ti-Ti Nalle tarkoittaa kahta kahdeksasosanuottia ja rytmiltään se on ti-ti; siitä nallelle nimi, joka on kuulemma aikas monien pienten ensimmäinen sana! Tuntuu nöyrän kiitolliselta, että saan tehdä tätä rakastamaani työtä vuodesta toiseen lapsiperheiden kanssa ja samalla kokien suomalaisen lastenkulttuurin muutokset ja "uudet tuulet".

Ti-Ti Nalle oli nalleperheen ensimmäinen nalle ja sen jälkeen syntyivät muut nalleperheen jäsenet: Isoisänalle, Isoäitinalle, Äitinalle, Isänalle, Tau Nalle sekä Ti-Ri Vauva!Ti-Ti on tarmokas nalle, joka uteliaisuuttaan joutuu mitä mielenkiintoisempiin tapahtumiin. Ti-Ti Nalle on aloittanut jo esikoulun, minne myös välillä pikkusisko Tau Nalle pääsee tutustumaan.

Syksyllä 2013 syntyi nalleperheeseen uusi tyttönalle Trioli, joka sai syksyn 2013 ”Nalletalon arvoitus” –kiertueella loistavan vastaanoton. Nyt Trioli on päässyt jo keikoillekin mukaan ja on yhtä tärinöissä kuin muutkin nallet kierrellessään ympäri Suomea.

Ti-Ti Nallen herkkua on muuten hunajakaurapuuro, johon joskus voi lisätä pieniä, maukkaita käpyjä  :)!

 

 

Musiikki

Äitinallen kadonnut baskeri

Äitinalle oli metsässä etsimässä ideoita uutta maalaustaan varten, kun tuulenpuuska nappasi Äitinallen baskerin mukaansa. Voisitko sinä auttaa Äitinallea etsimään hänen baskerinsa. Voit myös värittää kuvan. (Klikkaa kuva isommaksi, tulosta kuva, ratko tehtävä ja väritä) Äidin baskeri -tehtävä-page-001

Pikkunallejen syksyn lehdet

Pikkunallet ovat keränneet syksynlehtiä. He kuivattivat ne suuren kirjapinon alla, kahden paperin välissä ja kiinnittivät ne sitten paperille. Mutta kuinkas kävikään? Ti-Ri Vauva pääsi sotkemaan lehtikasan ja nyt ne ovat sikin sokin. Voisitko sinä auttaa pikkunalleja laskemaan lehdet ja värittämään ne syksyn kauniilla väreillä? (Klikkaa kuva isommaksi, tulosta tehtävä, laske lehdet ja väritä)
Puuhatehtävä syksynlehdet

Puuhatehtävä syksynlehdet