Isoäitinalle

IsoäitinalleISOÄITINALLEN nuottiarvo on kokonuotti tai puolinuotti. Hän kulkee hitaasti eteenpäin TAA-AA -askelin, niinkuin Isoisänallekin. Mutta kun Isoäitinalle on väsynyt, hän kulkee eteenpäin TAA-AA-AA-AA -askelin. Eli vielä hitaammin.

Kun Isoäitinalle oli nuori, hän kirjoitti paljon runoja. Tavatessaan Isoisänallen, hän kirjoitti runon tuosta komeasta nallesta, joka vei hänen sydämensä heti ensisilmäyksellä.

Kun Isänalle syntyi, heräsi Isoäitinallen kiinnostus tarinoihin. Isänalle ei saanut unta iltaisin, niinpä Isoäitinalle alkoi kertomaan hänelle tarinoita. Yleensä nuo sadut kertoivat Hirsimetsästä ja sen eläimistä, seikkailuista ja myöhemmin vanhoista tavaroista kuten rukeista, värttinöistä ja kangaspuista…

Ti-Ti, Tau, Trioli ja Ti-Ri Vauva rakastavat Isoäitinallen tarinoita, joita hän kertoo useasti pikkunalleille omassa tarinahuoneessaan Talon yläkerrassa. Jopa Ti-Ri Vauva unohtaa tutin lupsuttamisensa ja kuuntelee lumoutuneena Isoäitinallen tarinoita.

Isoäitinalle ja Isoisänalle ovat Isänallen vanhempia. Äitinallen vanhemmat asuvat samassa Hirsimetsässä, mutta hiukan kauempana Kaaritiellä.

Kuuntele alta Isoäitinallen laulu