Isoisänalle

IsoisänalleISOISÄNALLE:n nuottiarvo on kokonuotti tai puolinuotti. Hän kulkee hitaasti ja arvokkaasti ympäri Nalletalon tiluksia. Erityisesti Kyrösjärven ranta, Nalletalon takapihalla,  on hänen mielipaikkansa. Siellä hän usein kävelee auringon laskun aikaan Isoäitinallen kanssa ja muistelee heidän yhteistä elämäänsä Hirsimetsässä.

Nuorempana nallena Isoisänalle seilasi meriä ristiin rastiin kunnes tapasi Isoäitinallen. Se tapahtui eräänä kauniina iltana hänen ollessaan iltakävelyllä rannalla. Isoäitinalle oli ajatuksissaan törmätä Isoisänalleen, kun heidän katseensa kohtasivat. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Isoisänalle sävelsi vielä samana iltana laulun Isoäitinallen kauniista silmistä ja ihanasta hymystä.

Isoisänalle on kapelimestari ja hän rakastaa musiikkia. Hänen mielisoittimensa ovat rumpu ja piano. 

Kun iltahämärä laskeutuu Hirsimetsään, kokoaa Isoisänalle nalleperheen orkesteriksi. Kaikki metsän eläimet saapuvat läheltä ja kaukaa kuuntelemaan, kun nalleperhe aloittaa konserttinsa. Isoisänalle kumartaa ja nostaa tahtipuikkonsa ilmaan. Kaikki pidättävät hengitystään, kunnes metsän täyttää mitä kaunein melodia. Kun musiikki taukoaa puhkeavat eläimet äänekkääseen taputukseen ja hurraa -huutoon. Nalleperhe kiittää ja toivottaa kaikille metsän eläimille hyvää yötä!

Kuuntele isoisänallen laulu alta

TI-TI Nallen tarina

Ti-Ti Nalle on jo yli 25 vuotta ilahduttanut lapsiperheitä ympäri Suomen maan! Nallejen iässä se tarkoittaa noin 6 vuotta. Keväällä onkin edessä Ti-Ri Vauvan Synttärit konserttikiertue. Niin se aika rientää; eipä olisi uskonut aikoinaan, että saan tehdä ihanaa työtä lasten parissa Sibelius-Akatemian aikana syntyneen pikkunalleni kanssa vuodesta toiseen!! Kaunis kiitos siitä teille kaikki fanit!

Ti-Ti Nalle tarkoittaa kahta kahdeksasosanuottia ja rytmiltään se on ti-ti; siitä nallelle nimi, joka on kuulemma aikas monien pienten ensimmäinen sana! Tuntuu nöyrän kiitolliselta, että saan tehdä tätä rakastamaani työtä vuodesta toiseen lapsiperheiden kanssa ja samalla kokien suomalaisen lastenkulttuurin muutokset ja "uudet tuulet".

Ti-Ti Nalle oli nalleperheen ensimmäinen nalle ja sen jälkeen syntyivät muut nalleperheen jäsenet: Isoisänalle, Isoäitinalle, Äitinalle, Isänalle, Tau Nalle sekä Ti-Ri Vauva!Ti-Ti on tarmokas nalle, joka uteliaisuuttaan joutuu mitä mielenkiintoisempiin tapahtumiin. Ti-Ti Nalle on aloittanut jo esikoulun, minne myös välillä pikkusisko Tau Nalle pääsee tutustumaan.

Syksyllä 2013 syntyi nalleperheeseen uusi tyttönalle Trioli, joka sai syksyn 2013 ”Nalletalon arvoitus” –kiertueella loistavan vastaanoton. Nyt Trioli on päässyt jo keikoillekin mukaan ja on yhtä tärinöissä kuin muutkin nallet kierrellessään ympäri Suomea.

Ti-Ti Nallen herkkua on muuten hunajakaurapuuro, johon joskus voi lisätä pieniä, maukkaita käpyjä  :)!

 

 

Musiikki

Äitinallen kadonnut baskeri

Äitinalle oli metsässä etsimässä ideoita uutta maalaustaan varten, kun tuulenpuuska nappasi Äitinallen baskerin mukaansa. Voisitko sinä auttaa Äitinallea etsimään hänen baskerinsa. Voit myös värittää kuvan. (Klikkaa kuva isommaksi, tulosta kuva, ratko tehtävä ja väritä) Äidin baskeri -tehtävä-page-001

Pikkunallejen syksyn lehdet

Pikkunallet ovat keränneet syksynlehtiä. He kuivattivat ne suuren kirjapinon alla, kahden paperin välissä ja kiinnittivät ne sitten paperille. Mutta kuinkas kävikään? Ti-Ri Vauva pääsi sotkemaan lehtikasan ja nyt ne ovat sikin sokin. Voisitko sinä auttaa pikkunalleja laskemaan lehdet ja värittämään ne syksyn kauniilla väreillä? (Klikkaa kuva isommaksi, tulosta tehtävä, laske lehdet ja väritä)
Puuhatehtävä syksynlehdet

Puuhatehtävä syksynlehdet