Isoisänalle

IsoisänalleISOISÄNALLE:n nuottiarvo on kokonuotti tai puolinuotti. Hän kulkee hitaasti ja arvokkaasti ympäri Nalletalon tiluksia. Erityisesti Kyrösjärven ranta, Nalletalon takapihalla,  on hänen mielipaikkansa. Siellä hän usein kävelee auringon laskun aikaan Isoäitinallen kanssa ja muistelee heidän yhteistä elämäänsä Hirsimetsässä.

Nuorempana nallena Isoisänalle seilasi meriä ristiin rastiin kunnes tapasi Isoäitinallen. Se tapahtui eräänä kauniina iltana hänen ollessaan iltakävelyllä rannalla. Isoäitinalle oli ajatuksissaan törmätä Isoisänalleen, kun heidän katseensa kohtasivat. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Isoisänalle sävelsi vielä samana iltana laulun Isoäitinallen kauniista silmistä ja ihanasta hymystä.

Isoisänalle on kapelimestari ja hän rakastaa musiikkia. Hänen mielisoittimensa ovat rumpu ja piano. 

Kun iltahämärä laskeutuu Hirsimetsään, kokoaa Isoisänalle nalleperheen orkesteriksi. Kaikki metsän eläimet saapuvat läheltä ja kaukaa kuuntelemaan, kun nalleperhe aloittaa konserttinsa. Isoisänalle kumartaa ja nostaa tahtipuikkonsa ilmaan. Kaikki pidättävät hengitystään, kunnes metsän täyttää mitä kaunein melodia. Kun musiikki taukoaa puhkeavat eläimet äänekkääseen taputukseen ja hurraa -huutoon. Nalleperhe kiittää ja toivottaa kaikille metsän eläimille hyvää yötä!

Kuuntele isoisänallen laulu alta